Babeczki w kropeczki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Czekoladowe babeczki z migdałową nutą, lukrem i kolorowymi drażami czekoladowymi. Pięknie prezentują się na stole.

  • 60 min

Składniki:

  • - 120 g masła

    - 100 g gorzkiej czekolady

    - 100 g mlecznej czekolady

    - 4 jajka

    - 10 łyżek mąki tortowej

    - 9 łyżek cukru

    - 4 łyżki wody

    - 2 łyżeczki aromatu migdałowego

    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Lukier:

    - 1 szklanka cukru pudru

    - 1 białko

    Dodatkowo:

    - kolorowe draże czekoladowe

    Akcesoria:

    - papilotki do babeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki w kropeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki w kropeczki 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie dodać masło, rozpuścić i dokładnie wymieszać na gładką masę, ostudzić.Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ostudzoną czekoladę, aromat mąkę z proszkiem do pieczenia i ubita pianę z białek.
  • Babeczki w kropeczki 2. W formie do babeczek umieścić papilotki i łyżką nakładać ciasto do 3/4 wysokości.Wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika (termoobieg) i piec około30 minut.

  • Babeczki w kropeczki 3. Po upieczeniu babeczki ostudzić. Cukier puder przesiać przez sito i powoli dodawać do białka starannie ucierając. Łyżeczką nakładać lukier na babeczki, następnie draże, lekko je dociskając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować