To idealny pomysł na słodki upominek dla każdego solenizanta :).
4.49 (151 ocen)
Porady
1 Babeczki warto "uperfumować":). Może to być domowy cukier lawendowy, który przygotujemy w kilka chwil: W moździerzu/makutrze rozcieramy suszoną lawendę (5 łyżeczek) z cukrem ( około 500 g) i przekładamy do słoiczka. Z każdym dniem cukier nabiera bajkowego zapachu :). 2 Do masy polecam dodać cudowny składnik- wodę różaną bądź z kwiatów pomarańczy. To składnik wielu bliskowschodnich deserów. Nadaje wypiekom wspaniały smak i cudowny aromat! Znajdziemy go bez problemu w sklepach z arabskimi przysmakami. 3 Babeczki można przełożyć prostym kremem o lżejszej konsystencji : Schłodzoną śmietankę 36% ubijamy z cukrem pudrem (do smaku). Takim kremem smarujemy babeczki. Uwaga: bez dodatku żelatyny/stabilizatora babeczki należy zjeść w ciagu jednego dnia ponieważ śmeitanka lub się rozwarstwiać :).
Komentarze