Babeczki śmietanowo-czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekkie babeczki do kawy :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki, 120 g
    3 jajka
    90 g cukru
    200 g śmietany 12%
    1/2 tabliczki deserowej czekolady
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2-3 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki śmietanowo-czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę połamać na kawałki, dodać mleko i podgrzać do rozpuszczenia (na parze lub w mikrofali). Białka jaj ubić na sztywno z cukrem, zmiksować na mniejszych obrotach z żółtkami. Do piany przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać śmietanę i wymieszać. 1/3 ciasta odlać i zmiksować z czekoladą. Masę ciemną i jasną nakładać na przemian do foremek na babeczki. Mi wyszło 12 sztuk. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzone można udekorować lukrem lub cukrem pudrem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować