Babeczki "śliwka w czekoladzie" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.TARTY: Podane składniki siekamy ze sobą i zagniatamy szybko elastyczne ciasto,ewentualnie podsypując odrobiną mąki. Zawijamy je w folię i wstawiamy do lodówki na 40 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki do tartaletek. Spód i boki nakłuwamy widelcem i pieczemy w 190-200 stopniach przez około 13-15 minut .
Studzimy. Na dnie każdej rozsmarowujemy łyzeczke powideł.
2.MUS CZEKOLADOWY:
Śmietanę i mleko podgrzewamy, dodajemy połamaną czekoladę. Mieszamy, aż do rozpuszczenia. Lekko studzimy i wylewamy na tartaletki ( po 1,5 łyzki na sztukę)
Chłodzimy w lodówcę pare godzin. Przed podaniem dekorujemy lukrem.
Komentarze