Babka ryżowa

  • wyświetlono: 1417 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Efektowne i aromatyczne :)

DSC_8347
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 60min

Składniki

składniki podstawowe z zestawu:

1 torebka ryżu brązowego
1/2 cukinii
100 g boczku

składnik podstawowy dodatkowy:
2 jajka

składniki robocze:
curry
kurkuma
sól, pieprz
słodka papryka

do dekoracji:
szczypiorek do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Babka ryżowa

  • 1. Ryż ugotować. Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć. Przełożyć do ryżu. Na tłuszczu z boczku usmażyć pokrojoną w kostkę i obsypaną curry cukinię. Osączyć ją na ręczniku papierowym i dodać do ryżu.
  • 2. Jajka roztrzepać, dodać do ryżu. Przyprawić i dokładnie wymieszać. Masę ryżową przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
    Smacznego :)
KH_02-2014

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryż brązowyz piekarnikababeczki wytrawnezapiekanka ryżowadanie z ryżemz boczkiemz cukiniąkonkurs_kreatywny7

Komentarze

Podobne przepisy

kulki ryżowe

Dodane przez: termac1160

kulki ryżowe

Polecam jako dodatek do potraw...

kotleciki ryżowe

Dodane przez: anka205

Kotleciki ryżowe z kurczakiem

Kotleciki ryżowe są smaczne moi...

kotlety ryżowe

Dodane przez: Doraa

Kotlety ryżowe

Na Bobyy kończy się tydzień wegetariański....

Wyspy ryżowe na pomidorowym morzu

Dodane przez: moje przepisy

WYSPY RYŻOWE

Inspiracją do ich stworzenia były...

mocno ryżowe kotleciki

Dodane przez: Konto nieaktywne

Mocno ryżowe kotleciki

Kotleciki ryżowe z dodatkiem mięsa:))

ryżowe kotleciki

Dodane przez: beatkaa153

Ryżowe kotleciki

Chrupiące kotleciki z dużą ilością...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE