Babeczki reniferki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wrzucamy: mąke, jajko, cukier, proszek do pieczenia. mieszamy. Nastepnie dolewamy odrobine mleka, mieszamy> nastepnie ponownie dolewamy odrobine mleka i mieszamy i tak do wykorzystania całej szklanki mleka. Kroimy czekolade w drobna kostke i wrzucamy do masy. Do blaszki na muffinki wykładamy ciasto (powinno wyjsc 12 sztuk). pieczemy 25-30 min w temp 170 stopni. Po ostudzeniu odkrajamy czubek babeczki, ktory zostanie wykorzystany na mordkę reniferka. Babeczke polewamy delikatnie polewa. Precelki łamiemy na pół i wykorzystujemy jako rogi. z cukierków robimy oczy i nosek, ktore przeklejamy polewa. odstawiamy do zastygniecia i gotowe. smacznego :)
Porady
polewe nalezy nakladac jeszcze ciepla. wowczas cukierki oraz rogi lepiej beda sie trzymaly
Komentarze