Babeczki potrójnie czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 27 min

Dla wielbicieli czekoladowego przysmaku

  • 27 min

Składniki:

  • 2 szkanki mąki, 0,5 kostki masła margaryny i 2łyżki, 1 jajko, 2 łyzeczki proszku do pieczenia, 2 łyzeczki kakao, 1 szklanka mleka,0,5 szkalnki cukru i 1 łyżke, pół gorzkiej czekolady, orzechy włoskie,wiórki do posypania

Babeczki potrójnie czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło miksujemy z jajkiem i cukrem, po kilku minutach dodajemy mleko proszek do pieczenia i polowi wsypujemy mąkę,ciasko powinno sie ciągnąć, na koniec dodajemy 1 łyżeczkę kakao, mieszamy.CZekolade i orzechy siekamy, gdy wlewamy ciasto do formy to najpierw wlawamy 1 łyżkę ciasta wsypujemy czekolade i oorzech i zalewamy ciastem do pełna. Babeczki pieczemy 20min.
    gdy wystygną bierzemy 1łyzke margaryny,kakao i 1 łyżke cukru i wody. To gotujemy na małym ogniu intensywnie mieszając około 8 minut, do zgęstnienia . Polewamy babeczki przestudzaną polewa i posypujemy wiórkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy