Babeczki podwójnie czekoladowe

0 (0 ocen)

pysznie czekoladowe

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    1/2 szklanki brązowego cukru
    1/2 kostki masła
    2 jajka
    1/2 szklanki jogurtu naturalnego
    tabliczka gorzkiej czekolady
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 łyżki powideł śliwkowych
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżeczka kardamonu
    1 łyżeczka sody
    szczypta gałki muszkatołowej

Babeczki podwójnie czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę,proszek do pieczenia i sodę przesiej do miski. Dodaj przyprawy i wymieszaj. Masło rozpuść,dodaj 1/2 połamanej czekolady,przesiane kakao i wymieszaj. Masę ostudź.
  • 2. Jajka ubij z cukrem,powoli dodawaj masę czekoladową. Porcjami dodawaj jogurt i powidła,cały czas ubijając. Pod koniec dodaj suche składniki i wymieszaj.
  • 3. Ciasto wyłóż do papilotek. Połam resztę czekoladę i posyp babeczki.
    Piecz w 170 stopniach przez ok 25 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy