babeczki pod jabłkowa pierzynką

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

kto raz spróbuje babeczek od razu poprosi o drugą. . .

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka pszenna: 3 szklanki
    - śmietana jogurtowa: 2 łyżki
    - cukier puder: 2 łyżki
    - jabłka: 1 kilogram
    - cynamon: 1 szczypta
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - margaryna: 1 sztuka
    - żółtka: 3 sztuki

Babeczki pod jabłkowa pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wysypać na stolnicę , dodać masło, pokroić w kostkę, połączyć z resztą składników i zagnieść ciasto. Trochę ciasta odstawić i włożyć da zamrażalnika. Foremki do babeczek natłuścić masłem lub margaryną i wylepiać ciastem.
    Jabłka przesmażyć w garnku, dodać cukier do smaku i cynamon. Masą napełniać babeczki, posypać ciastem startym na tarce i upiec. Po upieczeniu posypać pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy