Babeczki pizzowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Zapraszam na pizzę w nowej odsłonie. Babeczki pizzowe smakują wybornie zarówno na ciepło jak i zimno.

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1/2 czerwonej papryki
    50 g kabanosów
    1 średnia cebula
    50 g margaryny lub masła
    1 szkl mąki
    2 jajka
    1/2 szkl mleka
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka pokrojonych drobno suszonych pomidorów
    100 g mozzarelli tartej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

Babeczki pizzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Margarynę rozpuszczamy na patelni i przesmażamy na niej cebulę, odstawiamy do ostygnięcia. Paprykę kroimy w drobną kostkę a kabanosy w cienkie plasterki. Do miski wkładamy mąkę, jajka, mleko, sól, zioła i suszone pomidorki oraz proszek do pieczenia. Mieszamy trzepaczką aż składniki się połączą. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Blaszkę do pieczenia babeczek wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki wkładamy po dwie łyżki masy. Wkładamy babeczki do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy