Babeczki piernikowe kakaowe z marcepanem i bakaliami renifery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Do mąki dodać migdały,orzechy,kakao,przyprawę do piernika,cynamon i amoniak wszystko razem wymieszać
2.• Margarynę rozpuścić w rondelku wlać mleko zostawić aż ostygnie
• Do miski dać jajka i cukier ubijać do białości wsypać mąkę miksując na niższych obrotach .
Dodać starty na tarce marcepan i skórkę kandyzowaną ,wlewać margarynę wymieszaną z mlekiem . Powstałe ciasto łyżką przełożyć do papilotek zostawić ciasto aby odpoczęło około 30 minut piec 180 stopni ok 30 min
3.Polewę rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej dodać nutellę masło śmietanę i wodę.Mieszać aż połączą się składniki Posmarować ostygnięte babeczki polewą na każdą z jednej strony dać biszkopcik przykleić z płatków uszka renifera z paluszków zrobić rogi a lukrem oczy i przykleić nosek z m&m's z polewy zrobić buski i kropki na oczkach
Komentarze