Babeczki pieguski

0 (0 ocen)

  • 45 min

idealne do kawy

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki na 14 szt.:
    2 szklanki mąki
    2/3 szklanki cukru
    2 jajka
    ¾ szklanki mleka
    10 dag masła
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1 szklanka sypkiego maku

Babeczki pieguski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczam. Jajka miksuję razem z cukrem. Dodaję mleko i przestudzone masło. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mak łączę ze sobą i powoli wsypuję do płynnej masy. Miksuję na najniższych obrotach. Masę przekładam do papierowych papilotek na ok. 2/3 wysokości i wkładam do blaszki. Wstawiam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę ok. 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy