Babeczki nadziane markizami

4.5 (194 ocen)

  • 60 min

babeczki nadziane markizami

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto czekoladowe:

    50 g czekolady
    75 g masła
    1 jajko
    40 g cukru
    150 g mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
    125 g mleka

    Nadzienie:
    1 opakowanie Markiz waniliowych z czekoladowym nadzieniem
    masa toffi (kajmak)
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki nadziane markizami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nadziewanie babeczek 1. ciasto czekoladowe:
    Czekoladę zetrzeć na tarce, dodać resztę składników, wymieszać na gładką masę bez grudek.

    Foremkę do mufinek wyłożyć papilotkami. Na dno każdej wyłożyć łyżkę ciasta i w środek wcisnąć markizę. Na markizę wyłożyć pół łyżeczki masy kajmakowej i lekko rozsmarować. Wierzch przykryć pozostałym ciastem czekoladowym. Piec 20 minut w temp. 180st.C

    Babeczki dowolnie udekorować. Swoje posmarowałam odrobiną nutelli i posypałam wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować