Babeczki na białach

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zostało mi trochę białek, wykorzystałam je do babeczek,które zapakowałam do wielkanocnego koszyczka.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 białka,
    1 szkl. mąki,
    70 ml mleka,
    70 ml oleju,
    1/3 szkl. cukru,
    aromat pomarańczowy,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    lukier,
    1 łyżka suszonej żurawiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki na białach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier. Następnie olej, mleko, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i aromat. Dodajemy suszoną żurawinę. Przekładamy do foremek. Pieczemy ok. 25 minut w 170 stopniach. Wystudzone babeczki polewamy lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować