Babeczki mini z dwoma kremami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne maleńkie mini babeczki z aksamitnymi kremami maślanym i czekoladowym, obsypane kolorową posypką z kolorową galaretką w cukrze. Idealne maleństwa na przyjęcia dla dzieci, oraz kinder bale bo to one najbardziej uwielbiają kolorowe desery. Przez mini babeczki do serca :)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    1/2 kg mąki
    250 g margaryny
    150 g cukru pudru
    5 żółtek

    Krem maślany i czekoladowy:
    1 kostka masła 82%
    1/2 opakowania gotowej masy czekoladowej
    2 jajka + 8 łyżek cukru kryształu

    Dodatkowo:
    kolorowa posypka
    200 g kolorowej galaretki w cukrze
    foremki na babeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki mini z dwoma kremami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy na blat kuchenny i siekamy z margaryną, dodajemy cukier i żółtka. Zarabiamy ciasto. Galaretki kroimy w drobną kosteczkę.

    Kremy: Jajka ubijamy z cukrem kryształem na parze. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puszystą masę. Dodajemy wystudzoną masę jajeczną, miksujemy. Krem dzielimy na połowę. Do drugiej części dodajemy krem czekoladowy, miksujemy.

    Obie szpryce napełniamy kremami i dekorujemy naprzemiennie na każdej babeczce kleksy.
    Dekorujemy kosteczkami galaretki i posypujemy kolorową posypką.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować