Babeczki - mini serniczki

4.5 (156 ocen)

  • 45 min

Pyszne mini serniczki, dobre na każdą okazję.

  • 45 min

Składniki:

  • Serek homogenizowany waniliowy ( 50 dag)
    4 jajka
    2 łyżki cukru
    2 łyżki budyniu śmietankowego/ waniliowego
    Łyżeczka pr. do pieczenia
    Szczypta soli do ubicia białek
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki - mini serniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • serniczki 1. Najpierw oddzielam żółtka od białek, białka ubijam ze szczyptą soli, pod koniec dosypując cukier.
    Do rondelka przekładam ser, dodaję żółtka i budyń wymieszany w proszkiem do pieczenia. Miksuję całość na gładką masę. Następnie dodaję ubite na sztywno białka, i delikatnie mieszam.
  • serniczki 2. Masą napełniam foremki do muf finek, babeczek, lub innych kształtów.
    Wstawiam do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piekę około 25 minut.
  • serniczki 3. Po upieczeniu zostawiam do wystudzenia, później zostaje dowolne dekorowanie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować