Babeczki mięsne z jajkiem

0 (0 ocen)

Babeczki z jajkiem na obiad

Składniki:

  • mięso mielone -600 g
    jajka -2 szt
    cebula mała -1 szt
    bułka kajzerka -1 szt
    jajko 1 szt
    sól i pieprz
    bułka tarta
    tłuszcz do smażenia

Babeczki mięsne z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki mięsne z jajkiem 1. MASA MIĘSNA
    Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać, posiekać. Do miski włożyć mięso mielone, dodać odciśniętą bułkę, jajko, cebulę, sól i pieprz. Dokładnie wyrobić masą mięsną.
  • 2. Jajka dwie sztuki ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w grubsze plastry.
  • Babeczki mięsne z jajkiem 3. Foremki na babeczki wysmarować tłuszczem, wyłożyć masą mięsną połowę foremki, nałożyć na masę plaster jajka, przykryć jajko masą, dobrze docisnąć rękoma.
  • 4. Babeczkę odwrócić, masa mięsna dobrze odejdzie z foremki, obtoczyć je w bułce tartej, włożyć z powrotem do foremki, docisnąć i wyłożyć babeczki na talerze.
  • 5. Wkładać babeczki na głęboki tłuszcz, smażyć na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

image-1rcfxt9