Babeczki marchewkowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zaskakujące w smaku, bardzo wilgotne, z niespodziankami w środku - po prostu bomba :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - starta marchewka: 175 gramów
    - mąka: 175 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - soda oczyszczona: 0.5 łyżeczki
    - cynamon mielony: 0.5 łyżeczki
    - jajka: 2 sztuki
    - brązowy cukier: 200 gramów
    - olej: 175 gramów
    - orzechy włoskie rozdrobnione i uprażone: 50 gramów
    - wióki kokosowe: 50 gramów
    - białko ubite na sztywno: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki marchewkowe 1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Zmieszaj w misce mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Ubij jajka z cukrem, dodaj olej, wanilię i marmoladę. dodaj orzechy, startą na małych oczkach marchewkę i wiórki kokosowe, wymieszaj. Dodaj suche składniki i delikatnie wymieszaj. Białko ubij na sztywno, dodaj do masy i delikatnie wymieszaj. Napełnij papilotki do 2/3 wysokości. Piecz przez około 25 minut – sprawdź patyczkiem, czy są upieczone. Odstaw do przestudzenia.
    Więcej na moim blogu - wypiekibeaty.wordpress.com
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brązowy cukier Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować