Przekąska została stworzona na potrzeby moich dzieci, aby w szkole zjadły coś smacznego i pożywnego i aby to "coś" szczęśliwie przerwało "poniewierkę" jaką zgotuje mu przebywanie w lunchboxie.
Babeczki laskowe z quinoą i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
2.Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić pianę. Żółtka połączyć z resztą składników, można za pomocą miksera.
3.Do dobrze wmieszanej masy orzechowej, dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
4.Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Każdą z nich wypełnić ciastem do wysokości foremki.
5.Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 175°C przez 20 minut.
6.Po wyjęciu studzić na kratce piekarniczej. Kiedy całkowicie wystygną, można przyozdobić serkiem kremowym, lub pozostawić tak jak są i brać do szkoły na drugie śniadanie.
Komentarze