Babeczki łaciate z czekoladą

0 (0 ocen)

Łaciate babeczki nadziane kostką czekolady mlecznej. Szybkie i proste do zrobienia, za to je właśnie uwielbiam :) Gdy mam ochotę na coś słodkiego, one są pod ręką. Polecam!

Składniki:

  • Ciasto:
    250g. mąki pszennej/ tortowej
    80g. cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    200ml. mleka/ jogurtu naturalnego
    2 duże jajka
    80ml. Oleju

    Dodatkowo:
    3 łyżki kakao
    2 łyżki mleka
    12 kostek mlecznej czekolady

Babeczki łaciate z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Mokre składniki wymieszać ze sobą trzepaczką. Suche również wymieszać. Obie miski połączyć ze sobą trzepaczką. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i mleko, wymieszać.
  • 2. Formę na babeczki wyłożyć papilotkami. Napełniać je do 3/4 wysokości na przemian ciastem ciemnym i jasnym. W środek każdej wcisnąć kostkę czekolady. Przykryć odrobiną ciemnego/ jasnego ciasta. Piec w 180st.C około 15-20 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego!

Porady

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy