Babeczki krucho - drożdżowe z konfiturą z czarnej porzeczki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mini babeczki z ciasta krucho -drożdżowego to pokusa nie tylko dla najmłodszych.Szybkie w przygotowaniu .

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka 400 gram
    masło 300 gram
    jajka 3 sztuki
    drożdże suche 1/2 opakowania
    śmietana kremówka 3 łyżki
    szczypta soli
    cukier puder 30 gram
    oraz :
    konfitura z czarnej porzeczki
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka Konfitury

Babeczki krucho - drożdżowe z konfiturą z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.

    Mąkę przesypać na blat lub stolnicę , dodać suche drożdże , posiekane masło lub margarynę .Jajka roztrzepać z szczyptą soli , cukrami i śmietaną .Wlać do mąki i zagnieść ciasto.
  • 2. 2.

    Ciasto zostawić na 30 minut, ( przykryć ściereczką aby nie wyschło)
    Ciasto przełożyć na stolnicę ,odrywać po kawałku cienko wałkować ,wylepiać foremki, nakładać po łyżce konfitury. Foremką wykrawać ciasto , i przykrywać górę babeczek.Ostrym nożem zrobić krzyżyki.
  • 3. 3.

    Piec 15 minut w 180 stopniach.


    Po upieczeniu ostudzić na kratce i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować