Babeczki Krecika

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Te babeczki błyskawicznie znikną ze stołu!

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    Babeczki Brownie:
    2 małe jajka
    300 gramów mąki pszennej
    1/3 opakowania masła
    3 łyżki gorzkiego kakao
    Pół szklanki startej czekolady
    100 ml mleka
    1/3 szklanki cukru
    Ekstrakt waniliowy
    Szczypta soli

    Krem:
    Puszka śmietanki kokosowej
    1 opakowanie usztywniacza do śmietany
    120 gramów cukru pudru

    Dodatkowo:
    Kilkanaście truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki krecika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku roztapiam masło, następnie dodaję mleko, kakao i ekstrakt waniliowy, studzę. Gdy masa przestygnie wbijam jajka i roztrzepuję składniki.
    Przesiewam mąkę razem z kakao, dodaję sól, cukier i startą czekoladą. Łączę obie masy, przelewam ciasto do foremek na muffinki i piekę je 20-22 minuty w 185 stopniach. Studzę.
    W międzyczasie szykuję krem. Schłodzoną śmietankę ubijam z cukrem pudrem i usztywniaczem na gładki krem. Chłodzę.
  • 2. Z babeczek ścinam wierzchy i wydrążam środki. Kawałeczki brownie kruszę w dłoniach, odkładam na bok do miseczki. Do miseczek z brownie wkładam po kilka plasterków truskawek, przykrywam je kokosową śmietanką. Wierzchy babeczek posypuję obficie pokruszonym brownie. Dekoruję truskawkami.
    Babeczki do czasu podania przechowuję w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao Kokos Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować