Babeczki krecika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnuszku roztapiam masło, następnie dodaję mleko, kakao i ekstrakt waniliowy, studzę. Gdy masa przestygnie wbijam jajka i roztrzepuję składniki.
Przesiewam mąkę razem z kakao, dodaję sól, cukier i startą czekoladą. Łączę obie masy, przelewam ciasto do foremek na muffinki i piekę je 20-22 minuty w 185 stopniach. Studzę.
W międzyczasie szykuję krem. Schłodzoną śmietankę ubijam z cukrem pudrem i usztywniaczem na gładki krem. Chłodzę.
2.Z babeczek ścinam wierzchy i wydrążam środki. Kawałeczki brownie kruszę w dłoniach, odkładam na bok do miseczki. Do miseczek z brownie wkładam po kilka plasterków truskawek, przykrywam je kokosową śmietanką. Wierzchy babeczek posypuję obficie pokruszonym brownie. Dekoruję truskawkami.
Babeczki do czasu podania przechowuję w lodówce.
Komentarze