Babeczki kolorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto, następnie owinąć folią i wstawić do lodówki na jakieś 30 minut. Foremki do babeczek nasmarować masłem, dzięki temu babeczki łatwo będzie wyjąć z foremek. Po wyjęciu ciasta z lodówki, rozwałkować je na placek grubości ok pół centymetra, wyciąć kółka i wylepić nimi babeczki. Środek każdej babeczki można ponakłuwać widelcem. Piec ok 20-25 minut w 180 C aż ciasto się zarumieni. Po wyjęciu babeczek z piekarnika położyć je do góry nogami, wtedy powinny łatwo wyjść z foremek. Po wystudzeniu na dno każdej babeczki włożyć łyżeczkę dżemu i kilka łyżeczek budyniu. Babeczki można wypełnić samym budyniem, ewentualnie jeżeli wyjdzie nam zbyt gesty można go utrzeć z masłem na krem, trzeba tylko pamiętać o tym aby budyń całkowicie wystudzić zanim zacznie się go ucierać z masłem inaczej masa może się zważyć. Na koniec babeczki można udekorować owocami i groszkami
Komentarze