Babeczki kokosowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne kruche kokosanki z marmoladą.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600g mąki
    4 jajka
    320g cukru
    160g margaryny
    240g smalcu
    4 łyżeczki proszku do pieczenia
    Ok. 250g wiórków kokosowych
    Marmolada

Babeczki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tłuszcz z cukrem utrzeć dodając po jednym jajku. Ciągle ucierając wsypywać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Dodać około 100g wiórków i zagnieść.
  • Kokosanki 2. Marmoladę pokroic w małe kosteczki. Z ciasta formowac kulki, obtaczać w wiórkach, zrobić na środku dołeczek ( jak przy kluskach śląskich), włożyć kawałek marmolady.
  • Kokosanki 3. Babeczki umieścić w foremkach i piec przez około 20 minut w temp. 180 stopni.

Porady

Ważne! kokosanki należy piec jakiś tydzień wcześniej ponieważ potrzebują czasu aby skruszec

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy