600g mąki
4 jajka
320g cukru
160g margaryny
240g smalcu
4 łyżeczki proszku do pieczenia
Ok. 250g wiórków kokosowych
Marmolada
Sposób przygotowania przepisu:
Babeczki kokosowe
1.
Tłuszcz z cukrem utrzeć dodając po jednym jajku. Ciągle ucierając wsypywać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Dodać około 100g wiórków i zagnieść.
2.
Marmoladę pokroic w małe kosteczki. Z ciasta formowac kulki, obtaczać w wiórkach, zrobić na środku dołeczek ( jak przy kluskach śląskich), włożyć kawałek marmolady.
3.
Babeczki umieścić w foremkach i piec przez około 20 minut w temp. 180 stopni.
Porady
Ważne! kokosanki należy piec jakiś tydzień wcześniej ponieważ potrzebują czasu aby skruszec
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze