Babeczki kawowe z budyniem i czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść i włożyć do lodówki na pół godziny. W tym czasie foremki na babeczki posmarować odrobiną oleju za pomocą pędzelka. Po upływie pół godziny wyjąć ciasto z lodówki, formować z niego kulki rozmiaru dużego orzecha włoskiego i wylepiać nim foremki. Piekarnik nagrzać do 200ºC i piec babeczki ok. 15 minut, aż lekko się zrumienią.
2.Ugotować budyń na mleku według przepisu na opakowaniu (można użyć trochę mniej mleka, aby budyń był gęściejszy). Od razu po ugotowaniu nakładać po łyżce budyniu na każdą babeczkę i dekorować czereśnią.
Porady
Przed nałożeniem budyniu można posmarować każdą babeczkę odrobiną ulubionego dżemu lub marmolady.
Komentarze