Babeczki karmelowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę posiekać. Śmietankę podgrzać, dodać posiekaną czekoladę, wymieszać do połączenia. Schłodzić przez noc w lodówce.
2.Babeczki: Miękkie masło utrzeć z cukrem. Dodać ekstrakt waniliowy. Proszek do pieczenia wymieszać z mąką. Dodać jajka i dalej ubijać. Zmniejszyć obroty i wsypać suche składniki. Wymieszać do połączenia.
3.Ciasto wykładać do papilotek do 1/2 wysokości. Piec w 180 st. góra-dół około 20-25 min. Po upieczeniu wyjąć i wystudzic.
4.Schłodzony krem karmelowy ubić na sztywno z mascarpone. W babeczkach wydrążyć otwory i włożyć w nie kajmak. Na górę wycisnąć krem za pomocą rękawa cukierniczego i ozdobnej tylki. Na górę można nałożyć małe czekoladki
Komentarze