Babeczki kakaowe

5 (1 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki mokre:
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki oleju
    2 jajka

    Składniki suche:
    250 g mąki
    Niepełna szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2-3 łyżeczki kakao
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasto kakaowe Babeczki

Babeczki kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Następnie łączymy i krótko mieszamy.
    Ciasto przekładamy do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości. Pieczemy ok 20 min w 200 stopniach.
    Dzieci, przed pieczeniem, ozdobiły babeczki ozdobami cukrowymi i lentilkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Mąka Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować