Babeczki jogurtowo-kokosowe (bez glutenu)

  • wyświetlono: 183 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszne babeczki bez glutenu. Babeczki wychodzą delikatne, aromatyczne, mięciutkie. W sam raz do kawki lub herbaty. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 5 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

100 g masła
100 g jogurtu naturalnego
1 jajko
1 łyżka ksylitolu
1 cukier kokosowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
2 łyżki mąki kokosowej
2 łyżki mąki kukurydzianej

Sposób przygotowania przepisu:

Babeczki jogurtowo-kokosowe (bez glutenu)

  • 1. Masło rozpuszczamy i lekko chłodzimy, przelewamy do miski. Do masła dodajemy jogurt i jajko, miksujemy. Następnie wsypujemy suche składniki i ponownie miksujemy. Foremki do babeczek ustawiamy na blaszce. Przekładamy masę do 5 papilotek. Wkładamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

słodkie życiebabeczkiDeserjogurtkokostania kuchniababeczki bezglutenowe

Komentarze

Podobne przepisy

image-1sggioy

Dodane przez: tasty-and-fit

zdrowe dietetyczne marchewkowe muffinki....

Marchewkowe muffinki to zdecydowanie...

Jogurtowe babeczki z porzeczkami

Dodane przez: kuchenny świat

Jogurtowe babeczki z porzeczkami

Zapraszam na małe i pyszne babeczki...

Babeczki jogurtowe z oliwą

Dodane przez: a_sad07

Babeczki jogurtowe z oliwą

Przepyszne, słodkie muffinki. Wilgotne...

Babeczki

Dodane przez: zjedzmy_troche_slodkosci

Babeczki z wiśniami i kremem kokosowym

Pyszne, czekoladowe babeczki z...

Czekoladowo-kokosowe babeczki z mleka skondensowanego

Dodane przez: Di bloguje

Czekoladowo-kokosowe babeczki z mleka skondensowanego

Babeczki są przeeepyszne, a ich...

Bananowe babeczki z czekoladą i wiórkami kokosowymi

Dodane przez: Martyna1991

Bananowe babeczki z czekoladą i wiórkami...

Delikatnie słodkie, mocno bananowe...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE