SMAKUJĄ DOSKONALE TAK JAK WYGLĄDAJA.DODANY JOGURT DO NICH GWARANTUJE DELIKATNY SMAK A OWOCE UROZMAICAJĄ PRZEPIS.UWIELBIAM PIEC BO SPRAWIA MI TO PRZYJEMNOŚĆ .
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
- jogurt naturalny mały: 180 gramów
- cukeir biały: 0.5 szklanki
- jaja całe: 3 sztuki
- mąka pszenna typ 550: 2.5 szklanki
- olej: 0.5 szklanki
- proszek do piecznia: 2 łyżeczki
- truskawki: 0.5 kilograma
- papierowe foremki do babeczek: 24 sztuk
- polewa czekoladowa: 50 gramów
Babeczki jogurtowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.DO MISKI WSYPAĆ MAKĘ,CUKIER,WBIĆ JAJA DODAĆ OLEJ,JOGURT I POZOSTAŁE SKŁADNIKI.
2.WSZYSTKO KRÓTKO ZMIKSOWAĆ NA GŁDKA MASĘ/WTEDY BABECZKI BĘDA BARDZIEJ PUSZYSTE/
3.FOREMKI DO BABECZEK UŁOŻYC NA BLASZCE I NAŁOŻYĆ DO NICH CIASTA 2/3 WYSOKOŚĆI.
4.UMYTE I POKROJONE TRUSKAWKI PRZEKROIĆ I POŁOŻYĆ NA WIERZCH BABECZEK
5.WSTAWIĆ DO PIEKRANIKA NA 180 STOPNI I PIEC 20 MINUT.
2.6.WYSUDZONE BABECZKI MOŻNA UDEKOROWAĆ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ,ŻYCZĘ SMACZNEGO,
Komentarze