Babeczki jogurtowe z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

Małe co nieco do popołudniowej herbaty

Składniki:

  • 1 puszka brzoskwiń
    4 łyżki brązowego cukru
    150 g masła
    280 g mąki
    150 g cukru
    2 jajka
    1 mały jogurt naturalny
    50 ml mleka
    2 łyżki cynamonu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    lukier

Babeczki jogurtowe z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie osącz z zalewy i pokrój w kostkę. Odstaw na bok.
    Do miseczki przełóż brązowy cukier,40 g masła,5 łyżek mąki i 1 łyżkę cynamonu. Wyrób kruszonkę.
    Pozostałe masło utrzyj z cukrem. Następnie dodaj jajka i jogurt naturalny. Dodaj przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz cynamon. Wymieszaj. Po czym dodaj mleko i połącz. Na koniec dodaj brzoskwinie i jeszcze raz wymieszaj.
    Ciasto przełóż do papilotek. Na babeczki wyłóż kruszonkę.
    Babeczki piecz w temp. 190 C. przez ok. 20 minut. Upieczone babeczki odstaw na bok aby przestygły, a następie polej lukrem.

Komentarze

Podobne przepisy