Babeczki jagodowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Babeczki jagodowe to szybka i pyszna przekąska.Doskonała na rodzinne przyjęcia.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 jajka
    2\3 szklanki cukru
    1½ szklanki oleju
    3 szklanki mleka
    2 szklanki mąki tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1½ szklanki jagód

Babeczki jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbić jajka,dodać cukier.Ubić na puszysty krem.
  • 2. Dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia i mleko.
  • 3. Jagody umyć i odsączyć.Wszystko delikatnie wymieszać łyżką
  • 4. Babeczki piec w 160 stopniach przez 30 min.

Porady

Babeczki można posyłać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy