Pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu babeczki francuskie z powidłami i serem białym.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
400 g ciasta francuskiego na 10 babeczek
10 łyżek Powidła Śliwkowe
20 dag sera białego
1 łyżka cukru trzcinowego
1 laska wanilii
kakao do posypania lub czekolada
Babeczki francuskie z powidłami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z ciasta francuskiego wycinam koła tak by zmieściły się do foremek na babeczki. Następnie za pomocą widelca robię małe dziurki.
Za pomocą łyżeczki kładę porcję powideł.
Ser biały łącze z cukrem brązowym oraz wanilią. Kładę porcję na ciasto. Z ciasta wycinam paseczki i robię kratkę.
Ozdabiam wierzch.
Piekę ok 35 min w 160 stopniach. Wierzch posypuję tartą czekoladą lub kakao.
Komentarze