Babeczki francuskie z powidłami i serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu babeczki francuskie z powidłami i serem białym.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g ciasta francuskiego na 10 babeczek
    10 łyżek Powidła Śliwkowe
    20 dag sera białego
    1 łyżka cukru trzcinowego
    1 laska wanilii
    kakao do posypania lub czekolada

Babeczki francuskie z powidłami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wycinam koła tak by zmieściły się do foremek na babeczki. Następnie za pomocą widelca robię małe dziurki.

    Za pomocą łyżeczki kładę porcję powideł.
    Ser biały łącze z cukrem brązowym oraz wanilią. Kładę porcję na ciasto. Z ciasta wycinam paseczki i robię kratkę.
    Ozdabiam wierzch.
    Piekę ok 35 min w 160 stopniach. Wierzch posypuję tartą czekoladą lub kakao.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy