Babeczki francuskie z powidłami i serem

  • wyświetlono: 151 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu babeczki francuskie z powidłami i serem białym.

IMG_20160423_105933
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

400 g ciasta francuskiego na 10 babeczek
10 łyżek Powidła Śliwkowe
20 dag sera białego
1 łyżka cukru trzcinowego
1 laska wanilii
kakao do posypania lub czekolada

Sposób przygotowania przepisu:

Babeczki francuskie z powidłami i serem

  • 1. Z ciasta francuskiego wycinam koła tak by zmieściły się do foremek na babeczki. Następnie za pomocą widelca robię małe dziurki.

    Za pomocą łyżeczki kładę porcję powideł.
    Ser biały łącze z cukrem brązowym oraz wanilią. Kładę porcję na ciasto. Z ciasta wycinam paseczki i robię kratkę.
    Ozdabiam wierzch.
    Piekę ok 35 min w 160 stopniach. Wierzch posypuję tartą czekoladą lub kakao.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Babeczki z dynią i miodem

Dodane przez: kuchenny świat

Babeczki z dynią i miodem

Zapraszam na pyszne babeczki. Przygotowane...

babeczki z szynką i serem

Dodane przez: lidien

Muffinki z serem i szynką

Muffinki na słono to świetna przekąska...

image-2141pb5

Dodane przez: KuchniaPoli

BEZGLUTENOWE MUFFINY Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI

Kakaowe muffiny z powidłami śliwkowymi,...

Waniliowe babeczki z rodzynkami i żurawiną

Dodane przez: Di bloguje

Waniliowe babeczki z rodzynkami i żurawiną

Babeczki wychodzą mięciutkie, puszyste...

image-0tw18f9

Dodane przez: Di bloguje

Muffinki z powidłami

Muffinki są pyszne i przyznam,...

Babeczki z rabarbarem

Dodane przez: Szuszugotuje

Babeczki z rabarbarem i kruszonką

Prościutkie i przepyszne

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.