Babeczki drożdżowe z kruszonką

  • wyświetlono: 1679 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszne, małe babeczki drożdżowe.

WIN_20170302_191418 (2)
  • 6 porcje
  • 180min

Składniki

1 szkl mąki
1 jajko
1/4 szkl oleju rzepakowego
1/4 szkl cukru
1/4 szkl mleka
1 łyżeczka drożdży w proszku
1 garść rodzynek
Kruszonka: 2 łyżki mąki
1 łyżka masła
1 łyżka cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Babeczki drożdżowe z kruszonką

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy i wlewamy do miski, mieszamy do połączenia i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę. Ze składników na kruszonkę lepimy kruche ciasto i kruszymy je w dłoniach, odstawiamy do lodówki. Po godzinie przekładamy ciasto do foremek i odstawiamy na kolejną godzinę. Przed pieczeniem posypujemy kruszonką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przepis_z_olejem_rzepakowym

Komentarze

Podobne przepisy

Babeczki jogurtowe z dżemem

Dodane przez: AnetaJ

Babeczki jogurtowe z dżemem

Babeczki są proste w przygotowaniu,...

Babeczki ze śliwką i kruszonką

Dodane przez: Lucyna86

Babeczki ze śliwką i kruszonką

Dzięki śliwce, smaki się nieco...

Muffinki z rabarbarem i kruszonką

Dodane przez: joanna30

Muffinki z rabarbarem i kruszonką

W sezonie nie może u mnie zabraknąć...

Muffinki

Dodane przez: Arletka990

Muffinki bananowe z kruszonką

Kolejna wersja muffinek . Miękkie...

Babeczki z makiem

Dodane przez: joanna30

Babeczki z makiem

Bardzo często podczas przygotowań...

Babeczki kakaowe z budyniem

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Babeczki kakaowe z budyniem

Bardzo smaczne babeczki z nadzieniem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE