Babeczki czekoladowe z mascarpone i dżemem porzeczkowym

0 (0 ocen)

Połączenie czekolady, serka mascarpone i porzeczek- niebo w gębie!

Składniki:

  • 100 g masła
    3 łyżeczki kakao
    100 g brązowego cukru
    2 jajka
    100 g mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    200 g mascarpone
    1 łyżeczka mąki
    2 łyżki cukru pudru
    1 bialko
    dżem porzeczkowy (lub inny ulubiony, lub świeże owoce)

Babeczki czekoladowe z mascarpone i dżemem porzeczkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić, dodać kakao i wymieszać aż do rozpuszczenia. Odstawić z ognia i dodać 3 łyżki dżemu, brązowy cukier, jajka i makę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszać do połączenia sie skladników.
    W osobnej miseczce wymieszać mascarpone z mąką, cukrem pudrem i białkiem.
  • 2. Czekoladową masę wyłożyć do papilotek, na wierzchu rozłożyć masę serową i po łyżeczce dżemu.
    Wstawic do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C przez około 20-25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy