Babeczki czekoladowe z cukinią

0 (0 ocen)

Są lekko wilgotne dzięki cukini i mają mocno czekoladowy smak.

Składniki:

  • 4 małe żółte cukinie 110 g miękkiego masła szklanka fruktozy jajko 3 łyżki jogurtu naturalnego szklanka mąki tortowej ¼ szklanki gorzkiego kakao 80 g gorzkiej czekolady łyżeczka cukru waniliowego ½ łyżeczki soli

Babeczki czekoladowe z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Czekoladę trzemy na małych oczkach. Masło z fruktozą, cukrem waniliowym, jajkiem i solą mieszamy. Dodajemy cukinię, jogurt i ucieramy mikserem. Mąkę wraz z kakao przesiewamy przez sito i razem z czekoladą dodajemy do powstałej masy, mieszamy. Foremkę na muffinki napełniamy papierowymi foremkami i kładziemy dużą łyżką pod samą górę ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 25 minut. Po upieczeniu zostawiamy przy lekko uchylonym piekarniku przez 15 minut i po tym czasie wyjmujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy