Babeczki czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne, idealne do drugiej kawki :)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram czekolady 80%
    60 gram kajmaku
    1 jajko
    100 gram mąki orkiszowej
    50 ml mleka
    40 gram masła
    20 gram cukru trzcinowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Babeczki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy, dodajemy czekoladę i masę kajmakową. Następnie ściągamy z ognia i dodajemy jajko i mleko. Dokładnie mieszamy.
    Mąkę, proszek do pieczenia i cukier mieszamy razem.
  • 2. Łączymy składniki suche i mokre.
    Nastawiamy piernik na 180 stopni.
  • 3. Babeczki pieczemy 25 minut. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

    Smacznego!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy