BABECZKI CZEKOLADOWO- BANANOWE

5 (142 ocen)

  • 40 min

Babeczki bananowe są świetne- doskonale smakują i wyglądają. Robi się je na prawdę łatwo i o wiele szybciej niż tradycyjne ciasta. Polecam!

  • 40 min

Składniki:

  • -3 jajka
    -3/4 szklanki cukru (dla mnie to idealna ilość)
    -3/4 szklanki oleju
    - 3/4 szklanki wody
    -2,5 łyżeczki sody
    -2,5 łyżeczki gorącej wody
    -3 banany
    -1,5 szklanki mąki
    -1 czubata łyżka kakao
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki czekoladowo- bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miksujemy (lub ubijamy) jajka z cukrem, dodajemy olej, wodę, rozdrobnione (np. widelcem) banany oraz sodę rozpuszczoną w 2,5 łyżeczkach gorącej wody (ale nie wrzącej). Na koniec stopniowo dodajemy przesianą mąkę.

    Babeczki należy piec w ok.200 stopniach przez 25-30 min.
    Można dekorować polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.
    Smacznego!

Porady

Jeśli ktoś nie lubi czekoladowych- wystarczy zrezygnować z kakao. Można również dodać posiekane orzechy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować