Babeczki cytrynowo-borówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na kruszonkę posiekaj i zagnieć, tak, aby powstały drobne kawałki. Przełóż do zamrażarki na około 35 minut.
2.Składniki ciasta doprowadź do temperatury pokojowej. Do miski wsyp składniki suche: mąkę, cukier puder , sodę, proszek, sól i mieszaj łyżką. Do osobnej miski dodaj składniki mokre: jajka, maślankę, olej i także wymieszaj łyżką. Następnie składniki mokre dodaj do suchych, dodaj na końcu skórkę z cytryny i mieszaj krótko łyżką, aż do połączenia. Ciasto wlej do 3/4 wysokości papierowych foremek na muffinki. Borówki przepłukaj,osusz, obtocz w bułce tartej i powkładaj do muffinek. Zmrożoną kruszonkę wyłóż na wierzch muffinek. Piecz ok. 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze