Babeczki cynamonowe

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mega puszyste i wilgotne babeczki waniliowe z cynamonem i dżemem jabłkowym na kefirze. Są tak samo pyszne zaraz po upieczeniu, jak i kilka dni później.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 3 jajka
    - 3szkl mąki
    - 1,5szkl oleju
    - 1,5 szkl kefiru naturalnego
    - 1,5szkl cukru
    - 1,5 łyżeczki sody
    - 3 łyżki dżemu jabłkowego
    - cynamon

Babeczki cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą za pomocą trzepaczki, nie używamy w ogóle miksera. Do miski wbić jajka i dodać cukier. Połączyć ze sobą, dodać olej i dalej mieszać. Dodać kefir i dżem i dokładnie połączyć. Na zakończenie wsypać, cynamon, sodę i mąkę. Połączyć ze sobą i przekładać do papilotek. Piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 20min w temperaturze 170'C.

Porady

Z przepisu wychodzi 20-22 babeczki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy