Babeczki cappuccino z kremem budyniowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Babeczki o wybornym smaku, wspaniale się prezentują. Polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na około 24 sztuki

    - 6 jajek

    - 1 i 1/2 szklanki cukru

    - 2 i 1/2 szklanki mąki

    - 3 łyżeczki proszku do pieczenia

    - 1/2 szklanki oleju

    - 120 g kawy cappuccino w proszku o dowolnym smaku

    - 1 szklanka wody gazowanej

    Krem budyniowy:

    - 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego z cukrem

    - 2 szklanki mleka

    - 250 g miękkiego masła

    Dodatkowo:

    - posypka cukrowa

    - starta czekolada mleczna lub gorzka

    - papilotki

Babeczki cappuccino z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka i cukier utrzeć, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Następnie powoli wlewać olej i wodę, dodać cappuccino, dokładnie wymieszać. Papilotki ułożyć w formie do pieczenia muffinków, napełnić je ciastem do 2/3 wysokości. Piekarnik nagrzać do 175 stopni i piec babeczki około 15- 20 minut.
    Budynie ugotować na mleku i ostudzić. Miękkie masło ucierać,dodając stopniowo wystudzony budyń. Wyrobić na jednolity krem.
    Szprycę napełnić kremem i udekorować ostudzone babeczki, posypać posypką cukrową i startą czekoladą.

Porady

Babeczki można posypać również kokosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy