Babeczki budyniowe z sosem jagodowym

  • wyświetlono: 177 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Deser jest bardzo delikatny.

Składniki

1 jajko
2 żółtka
100 ml mleka
2 łyżki cukru
wanilia

Sos jagodowy.
20 dag jagód
2 łyżki cukru
50 ml wody
mąka ziemniaczana

Sposób przygotowania przepisu:

Babeczki budyniowe z sosem jagodowym

  • 1. Jajko i żółtka utrzeć z cukrem i mlekiem. Masę nalać do natłuszczonych foremek .
    Foremki wstawić do rondla i wlać gorącą wodę do 3/4 ich wysokości. Garnek przykryć i gotować, aż budyń dobrze się zetnie, około 45 minut. Czas zależy od wielkości i materiału foremek..Ostudzić.
    W rondelku zagotować wodę z cukrem, wsypać jagody, chwilę gotować i trochę zagęścić mąką ziemniaczaną.
    Budyniowe babeczki wyłożyć na talerzyki i podać z jagodami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

babeczki owocowe

Dodane przez: dunia

jagodowe babeczki

smaczne owocowe i szybkie babeczki...

Babeczki z masą budyniową i truskawkami.

Dodane przez: zielony liść

Babeczki z masą budyniową i truskawkami

Zostało mi trochę ciasta z tarty,...

Mini babeczki z masą kajmakowo-budyniową

Dodane przez: bietka

Mini babeczki z masą kajmakowo-budyniową

Bardzo smaczne babeczki, idealne...

Babeczki budyniowe z wiśniami

Dodane przez: jolantagłówka

Babeczki budyniowe z wiśniami

Lekki deser bez pieczenia. Delikatna...

Jagodowe babeczki z cynamonową kruszonką

Dodane przez: igraszki losu

Jagodowe babeczki z cynamonową kruszonką

Delikatne, mięciutkie pełne jagód...

Babeczki jagodowe

Dodane przez: Emilia6969

Babeczki jagodowe

Babeczki jagodowe to szybka i pyszna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE