Babeczki budyniowe z sosem jagodowym

0 (0 ocen)

Deser jest bardzo delikatny.

Składniki:

  • 1 jajko
    2 żółtka
    100 ml mleka
    2 łyżki cukru
    wanilia

    Sos jagodowy.
    20 dag jagód
    2 łyżki cukru
    50 ml wody
    mąka ziemniaczana

Babeczki budyniowe z sosem jagodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko i żółtka utrzeć z cukrem i mlekiem. Masę nalać do natłuszczonych foremek .
    Foremki wstawić do rondla i wlać gorącą wodę do 3/4 ich wysokości. Garnek przykryć i gotować, aż budyń dobrze się zetnie, około 45 minut. Czas zależy od wielkości i materiału foremek..Ostudzić.
    W rondelku zagotować wodę z cukrem, wsypać jagody, chwilę gotować i trochę zagęścić mąką ziemniaczaną.
    Budyniowe babeczki wyłożyć na talerzyki i podać z jagodami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy