Babeczki biszkoptowe z czekoladą i kremem chałwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło rozpuścić i ostudzić. Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder.
Czekoladę posiekać. W osobnej misce jajka ubić na jednolitą masę (tak by była delikatnie spieniona i żółta). Dodać mleko oraz przestudzone masło. Dodać aromat waniliowy.
Do suchych składników dodać mokre, Dokładnie wymieszać (nie mikserem!). Dodać posiekaną czekoladę. Wymieszać.
Papilotki napełnić do 2/3 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C ok. 25 minut. Studzić na kratce.
2.Budyń ugotować w 400 ml mleka według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.
Masło z cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem utrzeć na jasną, puszystą masę. Dodać pokrojoną chałwę. Stopniowo dodawać ostudzony budyń.
Ubijać do otrzymania gęstego kremu.
Worek cukierniczy zakończony tylką w postaci głęboko wciętej gwiazdki (np. Wilton 1M) napełnić kremem. Udekorować babeczki.
Porady
Można posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową lub udekorować dowolnym kremem - co kto lubi :)
Komentarze