Babeczki bananowe z krówką w środku oblane lukrem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Aromatyczne , nie za słodkie , z krówką w środku , pod cytrynowym lukrem babeczki . Wykonanie ich nie zajmuje zbyt wiele czasu , a znikanie z talerza - to tylko kilka chwil:)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 banany
    2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanka oleju
    1/2 szklanki cukru
    2 jajka
    po 1/2 łyżeczki sody i proszku do pieczenia
    szczypta soli
    6 cukierków - krówek
    forma na 12 babeczek
    12 papilotek
    Lukier:
    sok z 1/2 cytryny
    ok. 1 szklanka cukru pudru
    Dodatkowo:
    ozdoby cukrowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki bananowe z krówką w środku oblane lukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki bananowe z krówką w środku oblane lukrem 1. Banany miksuję na jednolitą masę , dodaję jajka , olej , miksuję , dodaję mąkę zmieszana z sodą , proszkiem do pieczenia , solą , miksuję . Do blaszki wkładam papilotki , do papilotek nakładam po łyżce masy , po pół krówki i masę do 3/4 wysokości papilotek . Babeczki wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni , piekę ok. 25 minut . Babeczki studzę .
  • Babeczki bananowe z krówką w środku oblane lukrem 2. Składniki lukru ucieram na gładką , gęstą masę , przekładam do rożka z papieru do pieczenia , polewam babeczki . Babeczki ozdabiam ozdobami cukrowymi , pozostawiam do zastudzenia lukru .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Babeczki bananowe

To może cię zainteresować