Babeczki bananowe z kakao i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag margaryny
    4 banany
    4 jajka
    0,5 szklanki cukru
    2,5 szklanki mąki tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    Garść żurawiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki bananowe z kakao i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę roztopić i schłodzić. Banany rozgnieść widelcem.
    Jajka z cukrem zmiksować, wsypać sypkie składniki i miksować do połączenia, wlać roztopioną margarynę, dodać rozgniecione banany, żurawinę i wymieszać łyżką.

    Gotowe ciasto przełożyć do formy na muffinki do 3/4 ich wysokości. Babeczki piec ok. 30 min w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka.
    Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, umieścić na kratce kuchennej. Po 5 minutach można wyjąć je z formy i pozostawić do zupełnego wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować