Babeczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Są łatwe w wykonaniu i doskonale smakują.

  • 30 min

Składniki:

  • pół szklanki mleka
    3/4 szklanki cukru
    kostka margaryny
    1/4 kg mleka w proszku
    2 łyżki kakao
    gotowe spody do babeczek
    kolorowa posypka

Babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko z cukrem gotujemy 10 minut. Po dziesięciu minutach zdejmujemy z ognia. Dodajemy margarynę i mieszamy dotąd aż się rozpuści margaryna. Na koniec dodajemy mleko wymieszane z kakao. Mieszamy do ładnej konsystencji i gorące wlewamy do babeczek. Dekorujemy kolorową posypką.

Porady

Do środka babeczek możemy wrzucić kilka orzeszków ziemnych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy