babeczka z warzywami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przekąska doskonała na imprezy.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:
    450g mąki
    20g drożdzy świeżych
    150ml mleka
    80g masła
    1łyżka cukru
    1/2 łyżeczki soli
    1jajko

    farsz:
    750g włoszczyzny słupek(z biedronki w opakowani)
    kawałek kiełbasy
    kechup
    sól
    pieprz
    papryka ostra/słodka

Babeczka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Anna Łapińska 1. Przygotujemy ciasto drożdżowe i odstawiamy w ciepłe miejsce .
    Warzywa gotujemy w wodzie tak jak napisane na opakowaniu . Kiełbasę podsmażamy na patelni.Warzywa ugotowane wrzucamy do gara dodajemy kiełbasę koncentrat pomidorowy i przyprawy i gotujemy około 5 minut żeby wszystkie składniki się połączyły.
    ciasto drożdżowe wałkujemy i szklanko wycinamy koła .Ciasto wkładamy do foremki babeczki wkładamy farsz i na wierzch następne koło ciasta drożdżowego i łączymy ze sobą ciasta.
    smarujemy na wierzch jajkiem. pieczemy w 180 stopnich w piekarniku 20 minut.

Porady

Można na wierzch posypać sezamem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy