Babeczka jajeczna z grzankami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Chleb pokroić w kostkę i uprażyć na suche patelni.
2.Cebulę zeszklić, dodać szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć do rozpadnięcia się szpinaku. Doprawić solą i pieprzem.
3.Dwie foremki do tartinek z wyjmowanym dnem o średnicy ok. 12 cm natłuścić. Do foremek nałożyć grzanki i szpinak.
4.Szynkę pokroić w kostkę i rozłożyć na grzankach ze szpinakiem.
5.Jajka roztrzepać z przyprawami. Foremkę zawinąć w folię aluminiową, wlać jajka, wierzch posypać żółtym serem i słodką paprykę.
Foremki zawinięte w folię wstawić do garnka z niewielką ilością wrzątku na około 5 minut pod przykryciem. Babeczki wyjąć z foremek i posypać szczypiorkiem. Smacznego.
Komentarze