Zapiekane kajzerki z kurczakiem i warzywami

4.5 (151 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Mój wybredny mąż był zachwycony gdy spróbował.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    kapusta pekińska
    kukurydza
    2 małe pomidory
    kilka ogórków konserwowych
    6 bułek kajzerek
    5 łyżek majonezu
    5 łyżek keczupu
    2 łyżki musztardy
    ser żółty
    przyprawa do gyrosa
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane kajzerki z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta kroimy w małą kostkę poprószamy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na10 minut.
    Na rozgrzanym oleju dobrze podsmażamy kurczaka.
    Kapustę drobno szatkujemy.
    Pomidora, ogórka kroimy w małą kostkę.
    Wszystkie składniki: mięso, kapustę, kukurydzę, ogórka i pomidora mieszamy.
    Przygotowujemy sos: musztardę , majonez i keczup mieszamy ze sobą i połową łączymy z warzywami.
    Z bułek kajzerek ścinamy wierzch i wyskubujemy zawartość bułki.
    Środek bułki i odcięty wierzch smarujemy sosem, do środka wkładamy warzywa posypujemy serem żółtym i przykrywamy wierzchem.
    Zapiekamy ok 15 minut w 180 stopniach.( do rozpuszczenia sera).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też inne przepisy z wykorzystaniem kajzerek. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować