Zapiekane kajzerki z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta kroimy w małą kostkę poprószamy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na10 minut.
Na rozgrzanym oleju dobrze podsmażamy kurczaka.
Kapustę drobno szatkujemy.
Pomidora, ogórka kroimy w małą kostkę.
Wszystkie składniki: mięso, kapustę, kukurydzę, ogórka i pomidora mieszamy.
Przygotowujemy sos: musztardę , majonez i keczup mieszamy ze sobą i połową łączymy z warzywami.
Z bułek kajzerek ścinamy wierzch i wyskubujemy zawartość bułki.
Środek bułki i odcięty wierzch smarujemy sosem, do środka wkładamy warzywa posypujemy serem żółtym i przykrywamy wierzchem.
Zapiekamy ok 15 minut w 180 stopniach.( do rozpuszczenia sera).
Komentarze