Babeczka ambrozja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka utrzeć z cukrem,dodać olej,mąke,wodę i proszek do pieczenia.
Odlać 3,5 szklanki masy.do jednej dodać 2 łyżki kakao,do drugiej 3 łyżki mąki.
2.Obrać owoce i pokroić w cząstki,czekoladę posiekać w kawałki,migdały uprażyć.
3.Do natłuszczonych masłem i wysypanych bułką foremek włożyć trochę masy białej,potem lać na środek masę kakaową,wrzucić po cząstkach owoców,zalać znowu masą białą a następnie posypać czekoladą i posypać płatkami migdałowymi.Uwaga! najlepiej by ciasto nie przekraczało 3/4 objętości foremki.
4.Piec 50 minut w 180 stopniach aż patyczek będzie suchy a owoce się upieką. Babeczki można ozdobić wedle uznania.
Z podanych składników można także upiec duże ciasto.
Komentarze