Babeczka Ambrozja

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dwukolorowa babeczka z czekoladą i owocami

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - cukier: 2 szklanki
    - mąka: 2 szklanki
    - olej: 1 szklanka
    - woda: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 3 łyżeczki
    - kakao w proszku: 4 łyżeczki
    - dojrzałe gruszki twarde: 0.5 kilograma
    - jabłka kwaskowe: 0.5 kilograma
    - czekolada deserowa pokrojona: 0.5 sztuki
    - płatki migdałowe uprażone: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczka ambrozja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem,dodać olej,mąke,wodę i proszek do pieczenia.
    Odlać 3,5 szklanki masy.do jednej dodać 2 łyżki kakao,do drugiej 3 łyżki mąki.
  • 2. Obrać owoce i pokroić w cząstki,czekoladę posiekać w kawałki,migdały uprażyć.
  • 3. Do natłuszczonych masłem i wysypanych bułką foremek włożyć trochę masy białej,potem lać na środek masę kakaową,wrzucić po cząstkach owoców,zalać znowu masą białą a następnie posypać czekoladą i posypać płatkami migdałowymi.Uwaga! najlepiej by ciasto nie przekraczało 3/4 objętości foremki.
  • 4. Piec 50 minut w 180 stopniach aż patyczek będzie suchy a owoce się upieką. Babeczki można ozdobić wedle uznania.
    Z podanych składników można także upiec duże ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować