Babcina z polędwiczką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Z przyjemnością patrzę, jak moje dwie córki zajadają się daniami, które przyrządzam.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonej cielęciny
    ● łyżka natki pietruszki
    ● polędwiczka wieprzowa
    ● łyżka oleju
    ● pieprz
    ● fix do kotletów mielonych
    ● łyżeczka vegety

Babcina z polędwiczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Natkę pietruszki myjemy,
    osuszamy i siekamy.
    Mięso mielone mieszamy
    z fiksem i natką.
  • 2. Polędwiczkę myjemy,
    osuszamy papierowym
    ręcznikiem. Nacieramy vegetą
    i pieprzem. Podsmażamy
    ok. 10 minut na rozgrzanym
    oleju.
  • 3. Mielone rozkładamy na
    folii aluminiowej. Formujemy
    prostokąt. Pośrodku
    układamy polędwiczkę.
    Zwijamy.
  • 4. Wkładamy do natłuszczonej
    keksówki. Pieczemy
    ok. 50 minut w piekarniku
    rozgrzanym do temp.
    ok. 190 °C.

Porady

Do mięsa mielonego możemy dodać 2-3 zmiażdżone ząbki czosnku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy